WAAROM JE PLANTEN IN HUIS MOET HALEN

by Survival Guide To Adulthood
5x waarom je planten in huis moet halen

Nu de feestdagen voorbij zijn is het tijd om schoon schip te maken. Kerstboom eruit, kamerplant erin! Ben je nog niet zo een grote planten lover als ik? Dat geeft niet. Ik geef je 5 redenen om vandaag nog die groene vrienden in huis te halen!

Daar ga je dan met je stoffer in de ene hand en het blik in de andere hand, aan de slag om al die vervelende kleine dennenaaltjes van je prachtvloer te verwijderen. Wat voelt het toch kaal en saai nu je die kerstboom vaarwel hebt gezegd. Maar dit is goed nieuws! Tijd voor verandering; Kerstboom eruit, planten erin! en wees niet getreurd, in de donkere maanden is het zeker nog toegestaan om je planten te versieren met leuke lichtjes! Planten hebben vele voordelen en voor het gemak heb ik de 5 belangrijkste redenen voor je opgesomd om vandaag nog planten in huis te halen!

5x waarom je planten in huis moet halen

1. Goed voor de gezondheid

Naast dat planten natuurlijk super gezellig zijn en zorgen voor een sfeervol huis, is uit onderzoek gebleken dat ze ook nog eens super goed zijn voor je gezondheid. Planten halen schadelijke stoffen zoals carbon dioxide en stofdeeltjes uit de lucht en geven je in ruil hiervoor zuurstof en een hogere luchtvochtigheid terug. Omdat planten natuurlijke luchtbevochtigers zijn kunnen ze je helpen om keelpijn en een verstopte neus in de kiem te smoren! Dus hup weg met die luchtverfrissers en zet er een mooie groene kameraad voor in de plek!

2. Planten houden je gefocust

Het klinkt misschien als een fabeltje, maar als je werkt in een omgeving waar planten staan kun je je beter concentreren. Uit onderzoek is gebleken dat het kijken naar natuur, waaronder dus ook de kamerplant, een rustgevende werking heeft. Hierdoor kan je “aandachtsspier” weer opladen en raak je minder snel vermoeid, waardoor je je dus weer beter kunt concentreren. Ook dragen planten bij aan het verhogen van de productiviteit. Planten geven ons iets om te doen, namelijk voor ze zorgen! Net als bij dieren kan het verzorgen van planten je veel voldoening geven, zeker wanneer je ziet dat de planten het goed doen en als een gek blijven groeien. Het gevoel om iets gepresteerd te hebben heeft weer een positieve invloed op andere dingen in je leven.

3. Een betere akoestiek in huis

Wel eens in een ruimte gezeten waar het lijkt op een kippenhok? Kijk eens om je heen! Hoogstwaarschijnlijk waren er geen planten aanwezig. Doordat planten en bomen van nature geluid kunnen dempen hebben ze dezelfde functionaliteit als gordijnen. Dus galmt het bij jou in huis dan weet je wat je te doen staat! Een retourtje tuincentrum alsjeblieft.

4. Op naar dromenland!

Snurkt jouw partner zo hard dat je er wel eens aan gedacht hebt een kussen op z’n gezicht te drukken? Oh nee wacht of was het nou andersom?! haha. Wees dan niet getreurd dit is natuurlijk nergens voor nodig want we hebben planten! uit onderzoek is aangetoond dat planten in je slaapkamer bevorderlijk zijn voor je slaap. Doordat ze zuurstof omzetten en aromatische stoffen uitstoten zorgen ze ervoor dat jij een heerlijk nachtje in dromenland kan vertoeven. Er zijn hieronder ook een aantal planten die zouden bijdrage aan het verminderen van het snurken. Precies de reden waarom je planten in huis moet halen. Hier kom ik binnenkort in een ander artikel op terug.

5. Planten maakt de mens gelukkiger!

Last but not least; planten maakt de mens gelukkiger. Ik ben één van die vele Nederlanders die niet gezegend is met een heerlijke tuin op het Zuiden, en dat terwijl ik zo van het buitenleven geniet. Dit is precies waarom je planten in huis moet halen! Mensen zijn gelukkiger als ze buiten zijn, en door planten te nemen, haal je een stukje natuur rechtstreeks naar je huiskamer. Dus skip die weekendse wandeling in het locale bos, een rondje woonkamer is voldoende!

Binnenkort verschijnen er meer artikelen over planten op mijn website. Wil je in de tussentijd meer tips over planten, de verzorging en het stekken? Stel mij gerust een vraag en ik geef je tips en adviezen!

Je kunt ook altijd even een kijkje nemen op de website van mama botanica, ik ben groot fan!

You may also like

Leave a Comment

Survival Guide To Adulthood maakt gebruik van cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen? Klik dan op 'Accepteer' Dankjewel! Accepteer Lees meer

Privacybeleid & Gebruiksvoorwaarden