Curtain Bangs, haartrend van het seizoen!

by Survival Guide To Adulthood
curtain bangs

Ben jij toe aan een nieuw kapsel maar ben je verknocht aan je lange lokken? Krijg je al tranen in je ogen bij het idee dat jouw Precious hair afgeknipt gaat worden? Geen probleem! Ga dan voor de “Curtain Bangs”, de haartrend van het seizoen!

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik ervan hou om elk seizoen weer van kapsel te veranderen. Ik ben dingen snel zat en hou van verandering, can’t help it! Alle kleuren van de regenboog hebben de revue al gepasseerd en niets was te gek voor mij. Van paars tot grijs en van lang naar pixie kort haar. Mijn haar heeft veel ellende gekend en heeft mij 2 jaar geleden dan ook flink in de steek gelaten toen het volledig begon uit te vallen. ik geloof dat mijn haar not so amused was van al dat blonderen haha. Na 2 jaar volledige rust van mijn haar wilde ik toch wel weer eens wat anders (hét zal eens niet haha), iets wat niet zo drastisch was voor mijn haar, maar wel genoeg verandering zodat mensen het kunnen zien. Ik besloot Curtain Bangs te knippen en laat dit nou net de haartrend van het seizoen zijn! Ook jij bent klaar voor de Curtain Bangs en dit is wel waarom:

Travel back in time

“Shall we shag now or shag later?” Wie Austin Powers kent heeft vast gezien dat Beyonce deze look geweldig rockte in deze film. De Curtain Bangs zijn weer helemaal terug van weggeweest en draait vooral om het creëren van volume rondom je gezicht. De voorste lokken zijn in lagen geknipt en vallen als een soort gordijntjes om het gezicht heen. Vandaar ook de naam Curtain Bangs.

Curtain Bangs of pony?

Doordat de Curtain Bangs als een soort gordijntjes rondom het gezicht vallen is deze wel echt anders dan de normale pony. Daarnaast is de Curtain Bang veel makkelijker in onderhoud dan de rechte pony. Deze is makkelijker bij te punten en als hij te lang wordt zal hij met de rest van het haar meegroeien. Ook qua styling is de Curtain Bang veel makkelijker in onderhoud. Met behulp van een ronde borstel en een föhn blaas je het volume er zo in.

Curtain Bangs voor iedereen?

Voordat je meteen naar de kapper rent om dit leuke gordijntje te laten knippen zijn er nog een paar dingen die je moet weten. De Curtain Bang kan op verschillende manieren geknipt worden en heeft alles te maken met de vorm van je gezicht. Heb je een ronde gezichtsvorm? zorg er dan voor dat de Curtain Bang net onder je jukbeenderen begint, zo word je gezicht optisch verlengt. Heb je een ovale gezichtsvorm? Dan is het weer mooier als hij wat langer en voller geknipt wordt. Wie een vierkante gezichtsvorm heeft wil liever met laagjes werken om een hoekig resultaat te vermijden. En heb je een hartvormig gezicht dan heb je geluk want jij hebt de meeste keuze! Bijna elke vorm van een Curtain Bang zal jouw gezicht complimenteren. Hieronder nog wat inspiratie voor jouw Curtain Bangs!

Mijn haar is geknipt door LOD Leiden boek hier snel een afspraak met één van de haarstylisten voor jouw nieuwe kapsel!

You may also like

Leave a Comment

Survival Guide To Adulthood maakt gebruik van cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen? Klik dan op 'Accepteer' Dankjewel! Accepteer Lees meer

Privacybeleid & Gebruiksvoorwaarden