FRUSTRATIES IN HET HUISHOUDEN MANNEN VS VROUWEN

by Survival Guide To Adulthood
FRUSTRATIES IN HET HUISHOUDEN MANNEN VS VROUWEN

Een volwassen relatie is geen kinderspel en kent veel compromissen. Vooral als je besluit samen te gaan wonen. Waar je eerst nog alleen het huishouden runde, moet je dit nu doen voor twee. Het vinden van een goede taakverdeling binnen het huishouden is dan ook de key voor een “happy” home. Maar wat als jullie standaard van “schoon” niet matched? Dit kan leiden tot veel frustraties in het huishouden. Ook ik heb hier dagelijks mee te maken en na al die jaren begrijp ik eindelijk mijn moeders klaagzang over het huishouden.

Ik woon al jaren op mijzelf en neem het huishouden altijd erg serieus. Thuiskomen in een schoonhuis voelt pas echt als thuiskomen en hier kan ik dan ook intens van genieten. Maar voor hoelang blijft dat zo? Je hoeft je maar om te draaien of de berg stof heeft zich alweer verzameld op die boekenplank, of alle drink glazen zijn alweer uit de kast getrokken en de afwas moet weer gedaan worden. Erg ondankbaar dat huishoudelijke werk eigenlijk, en dat je het huishouden dan moet runnen met vriendlief helpt ook niet echt mee. In mijn eerste relatie leek dit al een probleem, maar ik hield de hoop hoog: “vast niet alle mannen zijn zo, de volgende is vast anders”. Niets is minder waar en daarom heb ik de grootste frustraties in het huishouden even opgesomd:

1.Klinisch schoon huishouden vs optisch schoon huishouden

Zo af en toe hebben we toch wel een hele goede taakverdeling al zeg ik het zelf. Ik maak die fantastische avond maaltijden gereed en de Heer des Huizes is in charge over de afwas die er nog van de dag ervoor staat. Er kan immers niet gekookt worden in een keuken die nog gevuld is met stapels afwas. Ik kom thuis met de boodschappen en vriendlief is al druk aan het afwassen. Heerlijk denk ik bij mezelf, “Dan kan ik zo direct aan het eten beginnen”. Ik trek de groentes uit de boodschappen tas en de snijplank van onder uit de kast, maar verrekt het hele aanrecht is nog één groot waterballet! en nog maar niet te spreken over alle “viezeltjes” die uit de gootsteen zijn gegrabbeld en op het aanrecht zijn gekwakt! Gadverredamme! brrr! Optisch schoonmaken noemen we dat mannen! Die gele vriend “de vaatdoek” ligt niet voor niets op het aanrecht!

2.Het huis is geen wasmand! Nummer 1 frustraties in het huishouden

Ik denk dat dit wel één van mijn grootste frustraties is in het huishouden. Vieze was hoort in de wasmand, en schone kleding is er om in je kast op te hangen, we hebben immers niet voor niets zo een mooie grote kledingkast. Vriendlief schijnt hier nogal moeite mee te hebben. Ons huis is af en toe net één groot spoorzoekertjes spel: “opzoek naar het wasgoed”. Overal waar je komt vind je wel een T-Shirt, een paar sokken of een boxershort. Het is alsof hij zo uit zijn kleding is gestapt op weg naar de slaapkamer. Ook is de poef in de slaapkamer tegenwoordig gedegradeerd tot tweede kledingkast. Wat is dat toch met mannen en kleding? Draag je het niet, ruim het op!

3.Goedkope boodschappen vs dure boodschappen

Nog zo een frustratie die hoog scoort in het lijstje van “frustraties in het huishouden” is boodschappen doen. Wat doen die supermarkten dat toch slim he? Alle huismerk producten op knie hoogte zetten, en alle dure producten op oog hoogte. Nu geef ik vriendlief niet volledig de schuld hij is nu eenmaal wat langer dan ik, en moet toch net even wat dieper door de beentjes zakken om die goedkopere producten in het vizier te krijgen. Vaak doe ik zelf de boodschappen, dat gaat toch net even wat sneller en efficiënter, maar het komt wel eens voor dat vriendlief de boodschappen moet halen. Dit staat dan ook altijd garant voor een hoog bedrag onder aan de streep van het kassabonnetje. Alles waar hij zin in heeft of lekker vindt verdwijnt in het mandje, en een volle boodschappen tas is dan ook gegarandeerd. Ik vergeet nooit die ene keer dat ik 8 courgettes nodig had voor de courgette soep en meneer met 8 biologische courgettes a €1,80 terug kwam. Een lekker duur soepje wat ook nog eens een goede bijdrage was aan de wereld!

4.Dopjes en deksel perikelen

Je kent het wel; je hebt zin in een bolletje Nutella en probeert de pot uit de kast te grijpen. Je pakt hem bij de deksel en de pot klettert op de grond! Score! een mooie deuk in het laminaat. Ja vriendlief heeft de deksel er weer eens opgeplaatst in plaats van opgedraaid. Overal in huis vind je dit terug; de dop van de tandpasta is vermist, en ondertussen loopt de tube leeg over de wasbak, het plastic kapje van het scheermes ligt ergens boven het afvoerdekseltje van het doucheputje te dansen. Resultaat: mooie bruine roestplek op je witte wasbak. Antiek look was weer in toch?

Toch wel benieuwd: hoe zijn de taken bij jullie verdeeld?

Het samen leven met mannen of in ieder geval met mijn man is soms erg frustrerend als het gaat om het huishouden. Er is immers niet voor niets uit onderzoek aangetoond dat mannen voor wel 7 uur per week aan extra werk in het huishouden zorgen (artikel lees je hier).Maar ik vergeef hem het altijd weer als hij stralend aan tafel zit omdat hij keihard zijn best heeft gedaan om een lekkere maaltijd te bereiden. Al is die vreugde meestal van korte duur als je na het eten de bom explosie in de keuken aantreft. Veel succes!

wil je meer te gekke dingen lezen? kijk dan ook even deze artikelen hier en hier

You may also like

Leave a Comment

Survival Guide To Adulthood maakt gebruik van cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen? Klik dan op 'Accepteer' Dankjewel! Accepteer Lees meer

Privacybeleid & Gebruiksvoorwaarden