EHBC- eerste hulp bij Corona!

by Survival Guide To Adulthood
EHBC- eerste hulp bij Corona!

Van desinfecterende handgel tot potjes houdbare groentes, en van pasta’s tot WC papier! Het lijkt wel oorlog mensen. Supermarkten zijn leeg, straten zijn stil en al het vliegverkeer ligt plat. Wie had dit 3 weken geleden kunnen bedenken? Ik denk niemand! Daar zijn wij namelijk Nederlander voor, veelte nuchter om echte problemen onder ogen te komen. Voor iedereen die geen hygiënisch handgelletje heeft kunnen scoren, geen paniek! Vandaag deel ik wat bruikbare tips voor EHBC- eerste hulp bij Corona!

Corona ver van onze bedshow!

Even terug naar het begin. Hoe begon het ook alweer? Oh ja zo rond eind December werd de Wuhan uitbraak bekend gemaakt door de Chinese Autoriteiten. Woord doet de ronde dat echter al op 1 December de eerste Corona patiënt werd opgenomen in Peking, maar dit konden ze toen nog niet bevestigen omdat er nog niet getest kon worden. Iedereen keek verontwaardigd naar het nieuws, maar Wuhan dat is toch zo ver van onze bedshow?! Zorgen maken daar was nog geen spraken van. Zo ook ik. Vol verbijstering keek ik naar al die mensen die in China met een mondkapje op door het leven gingen.

De Corona schrik hakt er flink in

Na de uitbraak in Wuhan verspreid het virus zich razend snel. Van andere delen van China tot aan cruiseschepen die nergens meer mochten aanmeren. De paniek begon pas echt op te borrelen toen ook Italië keihard getroffen werd door het Corona virus. Toen het eerste Corona geval ook in Nederland werd geconstateerd was het hek van de dam. Ook ik kreeg even de schrik van mijn leven toen ik ineens een fikse keelinfectie kreeg, maar dit bleek later gelukkig alleen maar een griepje te zijn, althans dat denk ik.

Moet je poepen? Dan heb je pech! Het WC papier is op!

Hamstereeeeeeeeen! Op het moment dat Corona ook in Nederland werd geconstateerd was er nergens meer een handgelletje te bekennen. Mensen kochten massaal de Etos leeg maar ook de supermarkten zijn nu aan de beurt. Blikjes conserven, houdbare pakken voedsel, soepen, en diepvries, de schappen zijn compleet leeg. Om nog niet over het meest gekke product te spreken namelijk; WC papier. Ik denk dat dit bij iedereen het gesprek van de dag is. Waarom mensen, waarom WC papier? Is Iedereen bang zijn poeperd niet af te kunnen vegen? Nooit gehoord van een douche? Mocht er ooit oorlog uitbreken sta ik als eerste bij de voedsel schappen en hoef ik mij geen zorgen te maken want waarschijnlijk staat iedereen bij het plee papier!

EHBC- eerste hulp bij Corona, wat kun je zelf doen?

Het riedeltje van de rijksoverheid kennen we nu ondertussen wel; geen handen schudden, niezen in je elleboog en sociaal contact zoveel mogelijk vermijden. Maar echt andere nuttige tips ben ik nog niet tegen gekomen. Hopelijk help ik jullie met de volgende EHBC- eerste hulp bij Corona tips een beetje op weg:


Probeer jezelf zo gezond mogelijk te houden dat betekend:
– Probeer veel vitamine C tot je te nemen. Dit kan zijn in supplementen zoals bruistabletten, maar deze zijn dezer dagen nogal moeilijk te verkrijgen. Je kunt ook zelf vitamine C rijke sapjes maken met bijvoorbeeld de slowjuicer of blender. Een goede combinatie is Sinaasappel met mandarijn en kiwi en daar een beetje citroensap aan toevoegen.
– Probeer ook eens thee of heet water met Citroen
– Veel mensen zweren bij Kurkuma, het schijnt als natuurlijk antibioticum te werken. Een schepje door je havermout heen helpt je een snotneus te bevechten.
– De volgende tip is echt van belang en prent hem in je hoofd! Mocht je last krijgen van verkoudheidsklachten of what so ever, gebruik in geen geval Ibuprofen of Naproxen! Onstekingremmers hebben geen zin bij virussen. Mocht je klachten hebben neem liever paracetamol! Daarnaast is Ibuprofen heel slecht voor je.

Probeer stress te verlagen:
House of Deeprelax biedt tijdelijk gratis online yoga Nidra (aka slaap yoga) sessies aan
– Instaleer de Mindfullness app van VGZ, deze kun je gratis downloaden en werkt ook als je geen lid bent van VGZ.
– Online zijn er tal van sportscholen te vinden die momenteel gesloten zijn. Zij zijn nu juist online heel actief met het opzetten van challenges waarbij je elke dag een aantal oefeningen moet doorlopen. Heel leuk en je blijft lekker in bewegingen. Volg bijvoorbeeld sushape.training eens op Instagram!

Maak schoon en lucht elke dag!
– Mensen zet die ramen lekker open! Dagelijks even het huis luchten doet wonderen. Hup stuur die virussen lekker je huis uit!
– Vergeet jezelf ook niet zo nu en dan even lekker te luchten. Is het mooi weer? Maak even een ommetje maar blijf wel uit de buurt van plekken waar veel mensen zijn!
– Zodra je van buiten naar binnen gaat, was meteen je handen maak daarna even alles schoon wat je zojuist heb vastgepakt toen je naar binnen kwam.

Eerste hulp bij Corona, wat kun je doen voor andere?

Laten we niet vergeten dat er veel mensen zijn die niet instaat zijn boodschappen te doen, of die pas laat klaar zijn met werken en de schappen zijn alweer leeg! Vandaag was ik vroeg in de supermarkt en mijn hart brak toen ik het gezicht van een vrouw die flink op leeftijd was zag. Er was niets meer voor haar te vinden, veel schappen waren leeg. Wat kun je voor deze mensen betekenen? Ten eerste stop met hamsteren mensen! Er is meer dan genoeg eten voor iedereen en laten we nou even rekening houden met de mensen die niet in staat zijn naar de winkels te rennen overdag! Ten tweede is er een heel goed initiatief van mensendiegewoonmensenwillenhelpen.nl. Hier kun je je opgeven om iets goeds te doen voor iemand bij jou in de buurt, maar ook om bijvoorbeeld te helpen op scholen of kinderopvang. Neem jij ook even een kijkje?

Laten we met zijn alle de hardwerkende medemens niet vergeten!

Mensen laten we met zijn alle alsjeblieft niet de hardwerkende, vaak onderbetaalde Nederlander vergeten zoals; de verpleegkundige, de vakkenvullers, leraren, kinderopvangers, schoonmakers, vrachtwagenchauffeurs, magazijn medewerkers en anderen! Misschien verdienen deze mensen aan het einde van de rit eens een keer een flinke bonus in plaats van alle grootverdieners zoals politici en bankiers!

You may also like

2 comments

claudia 17 maart 2020 - 17:52

geweldig geschreven dit..

Reply
Saskia 9 mei 2021 - 21:30

Fijne tips!

Reply

Leave a Comment

Survival Guide To Adulthood maakt gebruik van cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen? Klik dan op 'Accepteer' Dankjewel! Accepteer Lees meer

Privacybeleid & Gebruiksvoorwaarden