2020 het jaar waarin negatief het enige positieve was

by Survival Guide To Adulthood
2020 het jaar waarin

2020 het jaar waarin negatief ineens een positief woord werd. Het jaar waarbij je na het kijken van de persconferentie nog meer vragen dan antwoorden had. Het jaar waarin we allemaal vielen, weer opstonden en we tussendoor ook nog even leerden koprollen. Het jaar waarin vakkenvullen ineens een cruciaal beroep werd. En het jaar dat de toiletrol ineens net zoveel waard werd als een goud staaf. Het jaar waarin we een manier moesten zoeken om op 60m2 elkaar te kunnen verdragen, zonder in Quarantiny & Lau te veranderen. En tot slot het jaar waarbij Irma Sluis niet meer van de buis is weg te denken en ze bijna de sluis van IJmuiden op haar naam kreeg, maar er toch voor een creatievere naam werd gekozen. Alom een top jaar om in vogel vlucht op terug te blikken vinden jullie ook niet?

het jaar 2020 in het algemeen:

Oh 2020 wat een pracht jaar om op terug te blikken. Wat een mooi jaar had kunnen worden werd een regelrechte ramp. Met zijn alle hebben wij deze bittere pil moeten slikken. Lets face it vanaf februari non-stop binnen zitten is geen pretje. Toen onze intelligente lockdown weer even werd versoepeld en we net weer even lekker konden genieten van een heerlijk corona’tje (ja het biertje he!) op het terras, zag ik door de regels de ruimte niet meer om eerlijk te zijn. Wat mocht nou wel en wat mocht nou niet? een warboel aan ongeschreven regels als je het mij vraagt.

Ik ben oh zo TROTS (ja met hoofdletters) op iedere individuele Nederlander. De Nederlander die zich in deze periode van zelf isolatie en social distancing (om maar even met de corona termen te strooien) sterk heeft gehouden en heeft doorgezet om er voor zichzelf een mooi jaar van te maken. En zeg nou zelf dit is een jaar die je van je levensdagen niet meer zult vergeten toch?

Mijn 2020:

2020 was voor mij een jaar waarop ik terug kijk met een grote traan in mijn ogen. Een jaar waarin ik persoonlijk veel slecht nieuws te verwerken heb gekregen. Maar ook een jaar waarin ik mijzelf heb gevonden. Een jaar waarin ik te horen heb gekregen dat ik PCOS heb en helaas in de laatste maand van dit jaar ook nog een miskraam kreeg. Alhoewel dit jaar mij meer slecht dan goed heeft gedaan zie ik ook de positieve dingen die 2020 mij gegeven heeft, namelijk tijd. Tijd om aan mijzelf te werken, tijd om dichterbij “mij” te komen en mezelf eindelijk eens te zien als de persoon die ik ben. 2020 heeft mij ook laten inzien dat mijn relatie met mijn vriend sterker is dan ever. Want zeg nou zelf maanden lang samen thuis zitten is voor iedereen een challenge toch?

Zou ik 2020 over doen? Nee zeker niet, maar door dit jaar weet ik de jaren die nog voor me liggen meer te waarderen en niet voor lief te nemen.

2020 was een creatief jaar:

Op creatief gebied heeft 2020 dit jaar veel invloed gehad. We waren nou eenmaal op onszelf aangewezen en dan worden we oh zo creatief! De leukste woordgrappen over corona en social distancing schoten als paddestoelen uit de grond. Ik heb hier dan zelf ook heel hard om moeten lachen. De leukste zal ik jullie dan ook niet ontnemen en som ik hieronder nog even op:

  • streetview vakantie – Daar we IN 2020 dit jaar door corona niet op onze welverdiende vakantie konden, verzonnen we zelf de meest unieke bestemmingen binnenshuis; Tuinesië, Islamabadkamer, de Balkonlanden, Halsinkie, Woonkameroen, Schuurmonnikoog en Hoekbankladesh
  • Quarantannen – Thuiswerken in de zon of je extra vrije tijd besteden voor een mooi gebruinde huid: quarantannen
  • Cockdown – de toestand waarin een man als gevolg van een lockdown een laag libido heeft, dat wil zeggen: minder zin heeft in seks. Hmm misschien gaan die coronials er dan toch niet in grote getale komen?
  • Quarnaval – Wat was ookal weer dat ene verkleedfeest waardoor we veelal in de problemen kwamen?
  • een “Irmaatje” doen – De coronapersconferenties maakten gebarentolk Irma Sluis niet meer weg te denken van de buis. Er gingen stemmen op om de nieuwe zeesluis bij IJmuiden naar haar de Irma Sluis-sluis te noemen. De naamcommissie koos helaas voor het creatievere ‘Zeesluis IJmuiden’. Toch werd er een uitdrukking vernoemd naar haar namelijk de uitdrukking een Irmaatje doen voor ‘een opvallend (grappig) gebaar maken’. De opleiding tot gebarentolk is nog nooit zo populair geweest!

op naar het jaar 2021!:

Nu zit ik hier met een wijntje mijn lever alvast op te warmen om morgen te kunnen toasten op een beter jaar! Op naar 2021 waar Corona weer gewoon een biertje is, waar positief weer positief is en wattenstaafjes alleen nog te gebruiken zijn bij het weghalen van oorsmeer. Ik wens jullie alle een gezond en beter jaar, OP NAAR 2021!

met veel liefs, Stephanie

You may also like

4 comments

Ayni 30 december 2020 - 18:13

Mooi verwoord Steph!! 🍀🍀🍀❤❤❤😘😘

Reply
Jennifer 30 december 2020 - 18:58

Op naar een beter 2021! 🙏♥️
Dat je dromen uit zullen komen en geef de hoop nooit op! ⭐💖

Reply
Survival Guide To Adulthood 30 december 2020 - 20:31

Thanks Jennifer! (L)

Reply
Annita 30 december 2020 - 23:38

Dat 2021 maar helemaal jouw jaar mag worden🥂 steph!!

Reply

Leave a Comment

Survival Guide To Adulthood maakt gebruik van cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen? Klik dan op 'Accepteer' Dankjewel! Accepteer Lees meer

Privacybeleid & Gebruiksvoorwaarden